Θέματα φιλοσοφικά, επιστημονικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, για τον άνθρωπο. Νευροεπιστήμες, εγκέφαλος,συνείδηση και νοημοσύνη. Νίκος Λυγερός.
Όλες οι ανθρώπινες έννοιες είναι προβολές του ανθρώπινου πνεύματος γι'αυτό σε τελική ανάλυση πολλές φορές είναι απατηλές. Δεν βλέπουμε την πραγματικότητα , την αντιλαμβανόμαστε (όπως νομίζουμε εμείς πως είναι). Ο,τι βλέπουμε είναι μια ερμηνεία της πραγματικότητας, που βασίζεται σε υποκειμενικά, ελαττωματικά ή προκατειλημμένα παραδείγματα. Αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο πώς καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά και πώς καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους... Όταν κάποτε ρώτησαν τον Ηράκλειτο πώς γνωρίζει όσα γνωρίζει απάντησε: «ερεύνησα τον εαυτό μου». Όμως δεν αρκεί μόνο η αυτογνωσία, χρειάζεται και η εμπάθεια... O Σωκράτης, μέσω της μεθόδου διαλόγου που είχε αναπτύξει, εκμαίευε (εξ ου και Μαιευτική Μέθοδος) από τον συνομιλητή του την αλήθεια/γνώση που είχε μέσα του αλλά δεν γνώριζε. Ο άνθρωπος δε μπορει να αναζητά αυτό που δε γνωρίζει γιατί τότε δεν ξέρει τί να αναζητήσει αλλά ούτε αυτό που γνωρίζει μπορεί να αναζητά γιατί το ξέρει ήδη. Ο άνθρωπος τίποτε νέο δε μαθαίνει, παρά μόνο παίρνει συνείδηση των όσων ήδη γνωρίζει. Η γνώση (μάθηση) είναι ανάμνηση (ενθύμιση) , υπάρχει λοιπόν η ανάμνηση μέσα μας...

Συνέντευξεις Νίκου Λυγερού περί AOZ, Ελληνισμού και Οικονομικής κρίσης


Τέσσερις συνεντεύξεις και μια εισήγηση του Νίκου Λυγερού περί της Ελληνικής AOZ [Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ]. Μια εφικτή λύση στην αντιμετώπιση του χρέους.
Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Η ώρα των βετεράνων" 14/1/12 περί ΑΟΖ.
Ελλάδα - Αίγυπτος - Τουρκία - Κύπρος.


Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Πρωινό με θέα" TV-100 19/1/12 περί ΑΟΖ.


Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Άκου, Ρώτα, Μάθε" Λ.Κεσίδου 19/1/12 περί στρατηγικής και Ελλάδας.Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού, στην εκπομπή "Casus Belli" με τη Δήμητρα Αλεξάκη. Κανάλι 10, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012.
Συζήτηση για: Ελλαδα - Οικονομικη Κριση - Ελληνισμος - Γενοκτονιες - ΑΟΖ.
Εισήγηση του Νίκου Λυγερούμε θέμα: "H ΑΟΖ ως οικονομική λύση"Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012.