Θέματα φιλοσοφικά, επιστημονικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, για τον άνθρωπο. Νευροεπιστήμες, εγκέφαλος,συνείδηση και νοημοσύνη. Νίκος Λυγερός.

Όλες οι ανθρώπινες έννοιες είναι προβολές του ανθρώπινου πνεύματος γι'αυτό σε τελική ανάλυση πολλές φορές είναι απατηλές. Δεν βλέπουμε την πραγματικότητα , την αντιλαμβανόμαστε (όπως νομίζουμε εμείς πως είναι). Ο,τι βλέπουμε είναι μια ερμηνεία της πραγματικότητας, που βασίζεται σε υποκειμενικά, ελαττωματικά ή προκατειλημμένα παραδείγματα. Αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο πώς καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά και πώς καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους... Όταν κάποτε ρώτησαν τον Ηράκλειτο πώς γνωρίζει όσα γνωρίζει απάντησε: «ερεύνησα τον εαυτό μου». Όμως δεν αρκεί μόνο η αυτογνωσία, χρειάζεται και η εμπάθεια... O Σωκράτης, μέσω της μεθόδου διαλόγου που είχε αναπτύξει, εκμαίευε (εξ ου και Μαιευτική Μέθοδος) από τον συνομιλητή του την αλήθεια/γνώση που είχε μέσα του αλλά δεν γνώριζε. Ο άνθρωπος δε μπορει να αναζητά αυτό που δε γνωρίζει γιατί τότε δεν ξέρει τί να αναζητήσει αλλά ούτε αυτό που γνωρίζει μπορεί να αναζητά γιατί το ξέρει ήδη. Ο άνθρωπος τίποτε νέο δε μαθαίνει, παρά μόνο παίρνει συνείδηση των όσων ήδη γνωρίζει. Η γνώση (μάθηση) είναι ανάμνηση (ενθύμιση) , υπάρχει λοιπόν η ανάμνηση μέσα μας...

Iq test με κύβους

Iq test νοημοσύνης.
Αυτή η δοκιμασία νοημοσύνης μετρά την ικανότητα του υποψηφίου να μετασχηματίζει νοητικά, οπτικές παραστάσεις. Σε κάθε ερώτηση δίνονται 3 κύβοι που περιστρέφονται και καλείστε να βρείτε ποιο από τα σχήματα -A, B, C, D, E- συμπληρώνει λογικά την ακολουθία. Η διάρκεια του τεστ είναι 18 λεπτά και το μέγιστο σκορ που μπορεί να επιτευχθεί είναι 126 iq στην κλίμακα Stanford-Binet, αποτέλεσμα που αντιστοιχεί στο 5% του πληθυσμού (5 στα 100 άτομα). Παρόμοιο τεστ έχει χρησιμοποιηθεί στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας. Ακολουθούν 3 λυμένα παραδείγματα και στη συνέχεια τα 20 ερωτήματα.

Όποιος επιθυμεί να μετρήσει επακριβώς τον δείκτη νοημοσύνης του μπορεί να απευθυνθεί στην Ελληνική Μένσα ή σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο. Το ακόλουθο τεστ δείτε το σαν εγκεφαλικό παιχνίδι. 


Παραδείγματα:

Τεστ iq - Παράδειγμα 1.
Παράδειγμα δοκιμασίας νοημοσύνης 1



τεστ iq - iq test
Παράδειγμα δοκιμασίας νοημοσύνης 2

Τεστ iq - Παράδειγμα 2.



τεστ iq - iq test
Παράδειγμα δοκιμασίας νοημοσύνης 3

Τεστ iq - Παράδειγμα 3.


Ακολουθεί το test iq (18 λεπτά):


τεστ ευφυιας - 1.


τεστ ευφυιας - 2.


τεστ ευφυιας - 3.


test iq - 4.


test iq - 5.


test iq - 6.


τεστ νοημοσυνης - 7.


τεστ νοημοσυνης - 8.


iq test - 9.


iq test - 10.


iq test - 11.


iq test - 12.


iq test - 13.


iq test - 14.


iq test - 15.


iq test - 16.


iq test - 17.


iq test - 18.


iq test - 19.


iq test - 20.







BPR-5 RE – Raciocínio Espacial

Braining.gr - Iqtest, στρατηγικά παιγνίδια, γρίφοι, προβλήματα λογικής
http://braining.gr


Δείτε επίσης:

    Πληθυσμιακή αναλογία του δείκτη νοημοσύνης iq

    Πληθυσμιακή αναλογία του δείκτη νοημοσύνης iq.

    Πηγή: IqTest #2 (Χωροαντιλητικής, 126 IQ, 20 ερωτήσεις, 18 λεπτά)